Lúdtalp ellen – Könyv

Lúdtalp ellen – Könyv.

Mackógyógytorna – Lúdtalp ellen

E könyvben olyan játékos „ lúdtalp ” (ortopéd nevén: pes planus) gyakorlatokat válogattunk össze a Mackórendelő gyógytornászaival, melyek otthon, speciális tornaeszközök nélkül is elvégezhetők. A könyvet főleg olyan, 4-12 éves kor közötti gyermekeknek (és szüleiknek) ajánljuk: akiknél lúdtalpat diagnosztizáltak, akik hajlamosak a lúdtalpra, illetve akik szeretnék megelőzni a lúdtalp kialakulását.

A MACKÓGYÓGYTORNA LÚDTALP ELLEN CÍMŰ KÖNYVÜNKBEN A NÉPSZERŰSÍTÉS ÉRDEKÉBEN, DE LÚDTALP-PREVENCIÓ CÉLJÁVAL PRÓBÁLTUK ÖTVÖZNI A SZAKMAI SZEMPONTOKAT A GYERMEKEK FANTÁZIADÚS VILÁGÁVAL. 

A GYERMEKGYÓGYTORNÁBAN A LEGNEHEZEBB A KIVITELEZTETÉS, EZÉRT A GYAKORLATOKAT PRÓBÁLTUK MINÉL JÁTÉKOSABBÁ TENNI. AZ ÁLTALÁNOS SZAKMAI CÉLOK MELLETT A LEGFONTOSABB SZEMPONTUNK A TALPBOLTOZAT KIALAKULÁSÁÉRT FELELŐS IZMOK ERŐSÍTÉSE VOLT. 

A KÖNYVBEN 30 LÚDTALP-GYAKORLATOT VÁLOGATTUNK ÖSSZE, AMELYEKBE A KOORDINÁCIÓ, ÜGYESSÉG, SZENZOMOTOROS ÉS KOGNITÍV KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉT IS BEÉPÍTETTÜK. 

GYAKORLATAINKAT 3 CSOPORTBA OSZTOTTUK:
– KEZDŐ, KÖZÉPHALADÓ ÉS HALADÓ SZINTEKRE.

A FELADATOK ELVÉGZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK MINDEN HÁZTARTÁSBAN MEGTALÁLHATÓK VAGY KÖNNYEN BESZEREZHETŐK. A KÖNYV KIFESTŐS RÉSZE A FELADATOK ELVÉGZÉSÉNEK JELÖLÉSÉT SZOLGÁLJA (FELADATTUDAT). A KÖTET VÉGÉN A GYEREKEK KIVÁLASZTHATJÁK KEDVENC GYAKORLATUKAT, AMELYET LERAJZOLHATNAK ÉS RAJZPÁLYÁZATUNKON INDULHATNAK VELE. 

 

Szólj hozzá!